Radical empathy

Open training – Radicale Empathie

24 januari 10h00 – 17h00 – in de buurt van Utrecht

Waarom radicale empathie?

Hoe zou mijn leven er uit zien als ik radicaal voor empathie zou kiezen? Empathie met mezelf én empathie met de ander. Wat zou dit betekenen voor de mensen om mij heen? En voor de wereld? Dat zijn drie van de vragen die centraal staan in deze training. De hele dag zullen we deelnemers uitdagen om voor empathie te kiezen, om te (leren) luisteren naar de behoeften van jezelf en die van de ander. Bereid je voor op een leerzame en confronterende middag.

Werkwijze

Dit is géén training. We faciliteren een praktische ervaring waarin je zelf ontdekt wat wel en niet voor je werkt. Je ontwikkelt dus je eigen-wijsheid. Achteroverleunen op een stoel is er niet bij, alles is leren door te doen, waarbij we vanzelfsprekend de belangrijkste basisprincipes en technieken van de verbindende communicatie aanbieden. 

Waarom we deze training aanbieden

Wij, Jan Reinder en Henrik, verwonderen ons al heel lang over de wereld om ons heen en onze rol daarin in. Wij geloven in een wereld waarin mensen kunnen zeggen wat ze op hun lever hebben en waarin er naar mensen wordt geluisterd voorbij hun meningen en oordelen. Een wereld van verbinding, vertrouwen en veiligheid. 

Op onze zoektocht hebben we leren werken met zowel eeuwenoude als moderne technieken die gesprekken een fundamenteel andere wending kunnen geven. Daarbij gaat het over leren luisteren op een ander niveau, waar diep gelegen behoeftes wortelen en begrip en herkenning kan ontstaan.

Dit proces van eigen-wijsheid ontwikkelen delen we graag met je, omdat we al ruimschoots hebben ervaren wat het kan opleveren: meer betekenisvolle relaties met familie en vrienden, zin in werk en meer rust en vrede op dagelijkse basis. Wees welkom, als je hier met ons aan wilt werken

Locatie

We zijn op dit moment bezig met het regelen van een fijne locatie in of rond Utrecht. Daarover later meer. 

Kosten
We vragen alle deelnemers om een bijdrage van maximaal €30,- per persoon voor de onkosten, in dit geval de locatie en de koek en zopie. Daarnaast bieden we je deze dag kosteloos aan, vanuit de overtuiging dat op alles wat werkelijk van waarde is, juist geen prijs zou moeten staan 😉 

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden of vragen stellen door een mailtje te sturen aan Henrik en Jan Reinder op: henrik@naturequest.nl en jr@projectwijsheid.nl

Hopelijk zien we je 24 januari!

Honest

because everyone has the right to stand up for who she is, to be transparent.

Empathic

because the world already has enough conflict, misunderstanding and exclusion. 

Nuanced

because the world is complex, one-liners and superficial arguments do not cover the load and we have to figure it out together.