Verdiepingstraject: Radicale empathie voor elke dag (NL)

Online verdiepingstraject voor natuurlijke communicatie

Wil jij werk maken van het ontwikkelen van meer empathie, compassie en wijsheid in je leven? En wil je dat niet alleen in een workshop doen maar juist ook in je dagelijkse leven in het contact met familie, vrienden en collega’s? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen met het online traject radicale empathie. Bereid je voor op een leerzaam, leuk en wellicht tikkeltje confronterend traject.

Het is aan jou…

Tijdens dit traject krijg je de kans om zelf te ontdekken wat wel en niet voor je werkt. Je ontwikkelt dus je eigen-wijsheid. Achteroverleunen op een stoel is er niet bij, alles is leren door te doen, waarbij we vanzelfsprekend de belangrijkste basisprincipes en technieken van onder meer de verbindende communicatie aanbieden. Tijdens het traject werk je ook aan de spirituele dimensie van empathie en compassie.

Dit traject is bedoeld voor mensen die niet alleen meer voor zichzelf willen, maar ook voor de mensen om hen heen. 

Programma

Er zijn online bijeenkomsten, er is wekelijks peer-coaching en daarnaast zijn er kleinere en grotere individuele opdrachten. Dagelijks ben je ongeveer een half uur met de cursus bezig. 

Rode draad zijn de 4 groepsessies van 2.5 uur. Elke groepssessie behandelt een ander thema.

Sessie 1: van empathie naar compassie – 22 mei 

Het is één ding om behoeften bij jezelf en de ander te herkennen. Maar hoe verhoud je je op een manier tot jouw behoeften én die van een ander op een manier die leidt tot meer liefde, balans en harmonie?

Sessie 2: kernbehoeften – 5 juni 

Alle behoeften zijn universeel. Maar sommige behoeften spelen een grotere rol in leven dan andere. En misschien ontken je bepaalde belangrijke behoeften bij jezelf wel. In deze sessie vergroot je je inzicht in je eigen kernbehoeften en help je andere deelnemers hetzelfde te doen.

Sessie 3: de paradox van empathie – 19 juni 

Empathie gaat over een natuurlijke balans vinden tussen ik, jij en wij. Dat levert paradoxale situaties op. Soms ben je er voor de ander door voor de ander te kiezen. Of is krachtig ingrijpen het meest compassievolle dat je op een moment kan doen. Empathie leidt soms schijnbaar tot tegenstellingen maar tegelijkertijd naar het antwoord.

Sessie 4: een bijdrage leveren – 3 juli 

Deze sessie geeft je meer inzicht in de bijdrage die jij wil en kan leveren aan de mensen om je heen en hoe je dit in de praktijk kan doen. Door bij te dragen aan een ander draag je juist ook bij aan jezelf. Of was het nou omgekeerd…

Terugkomsessie: de reis van de leerling – na de zomer

Ons leven is een aaneenschakeling van prachtige momenten, diepe teleurstellingen en alles daar tussenin. In deze sessie kijken we terug op de afgelopen maanden met als doel om meer inzicht te krijgen in hoe we verder willen gaan met radicale empathie in onze levens.

Maar we doen dit niet alleen

Project Wijsheid biedt deze workshop aan in samenwerking met Nature Quest.

Kosten

Project Wijsheid verdient geld met het aanbieden van trajecten aan organisaties. Maar we willen dat deze trajecten ook beschikbaar zijn voor iedereen die met ons op reis wil naar een wereld van liefde en wijsheid. Daarom bieden wij dit traject gratis aan voor onze community.

Mocht je dit doen vanuit je werk dan zou je ook het traject voor professionals kunnen volgen. Dit traject gaat ook over het vergroten van empathie en compassie maar is meer toegesneden op een professionele context en op persoonlijk leiderschap. Het professionele traject kost 450,- euro en bevat twee individuele coachingssessies. Dit traject start in juni.

Inschrijven

De workshop is inmiddels begonnen maar als je je inschrijft voor de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van toekomstige activiteiten.

Datum: vrijdag 22 mei

Tijd: 09:30 – 12:00

Locatie: Online

Trainers: Henrik, Imre en Jan Reinder

(On)kosten: geen