Verdiepingstraject Radicale Empathie

Verdiepingstraject Radicale Empathie

Wil jij werk maken van het ontwikkelen van empathie, compassie en wijsheid in je leven? En wil je dat niet alleen in een workshop doen maar juist ook in je dagelijkse leven in het contact met familie, vrienden en collega’s? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen met het online traject radicale empathie.

Dit traject is bedoeld voor mensen die niet alleen meer voor zichzelf willen, maar ook voor de mensen om hen heen. Bereid je voor op een leerzaam, leuk en wellicht tikkeltje confronterend traject.

Het is aan jou…

Tijdens dit traject krijg je de kans om zelf te ontdekken wat wel en niet voor je werkt. Je ontwikkelt dus je eigen-wijsheid. Achteroverleunen op een stoel is er niet bij, alles is leren door te doen, waarbij we vanzelfsprekend de belangrijkste basisprincipes en technieken van onder meer de verbindende communicatie aanbieden. 

Programma

Er zijn online bijeenkomsten, 2 persoonlijke coaching sessies door een van de trainers, er is wekelijks peer-coaching en daarnaast zijn er kleinere en grotere individuele opdrachten. Dagelijks ben je ongeveer een half uur met de cursus bezig. 

Rode draad zijn de 5 groepsessies van 3 uur. Elke groepssessie behandelt een ander thema.

Sessie 1: van empathie naar compassie – 7 mei 

Het is één ding om behoeften bij jezelf en de ander te herkennen. Maar hoe verhoud je je op een manier tot jouw behoeften én die van een ander op een manier die leidt tot meer liefde, balans en harmonie?

Sessie 2: kernbehoeften – 12 mei

Alle behoeften zijn universeel. Maar sommige behoeften spelen een grotere rol in leven dan andere. En misschien ontken je bepaalde belangrijke behoeften bij jezelf wel. In deze sessie vergroot je je inzicht in je eigen kernbehoeften en help je andere deelnemers hetzelfde te doen.

Sessie 3: de paradox van empathie – 19 mei

Empathie gaat over een natuurlijke balans vinden tussen ik, jij en wij. Dat levert paradoxale situaties op. Soms ben je er voor de ander door voor de ander te kiezen. Of is krachtig ingrijpen het meest compassievolle dat je op een moment kan doen. Empathie leidt soms schijnbaar tot tegenstellingen maar tegelijkertijd naar het antwoord.

Sessie 4: een bijdrage leveren – 26 mei 

Deze sessie geeft je meer inzicht in de bijdrage die jij wil en kan leveren aan de mensen om je heen en hoe je dit in de praktijk kan doen. Door bij te dragen aan een ander draag je juist ook bij aan jezelf. Of was het nou omgekeerd…

Sessie 5: de reis van de leerling – 4 juni

Ons leven is een aaneenschakeling van prachtige momenten, diepe teleurstellingen en alles daar tussenin. In deze sessie kijken we terug op de afgelopen maanden met als doel om meer inzicht te krijgen in hoe we verder willen gaan met radicale empathie in onze levens.

Inschrijven

  Data: wekelijks vanaf vrijdag 7 mei t/m 4 juni.

  Tijd: 09:00 – 12:00

  Locatie: Online/Zoom

  Trainers: Imre Végh en Jan Reinder Rosing

  Kosten
  Voor individuen: tussen de 100 en 595 euro (naar draagkracht)
  Voor organisaties: 595 euro

  Toelichting kosten
  Voor organisaties zijn de kosten 595 euro. We willen dat dit programma ook bereikbaar is voor individuen. Die kunnen daarom naar draagkracht hun eigen bijdrage bepalen tussen de 100 en 595 euro. Mocht 100 euro ook niet haalbaar zijn voor je, stuur ons dan vooral een mailtje.