Ons team

Initiatiefnemers

Imre Végh

In de ijle lucht van Tibet bedacht Imre zich wat hij wil: mensen inspireren om de wereld mooier te maken. Hiervoor richtte hij in 2005 stichting Verbeter de Wereld op. Sinds die tijd hebben honderden mensen een project uitgevoerd. Later sloeg de twijfel toe: wat is een betere wereld eigenlijk? En is het altijd ‘goed’ om de wereld te verbeteren? Imre stopte bij Verbeter de Wereld en werd internationaal trainer en coach. Project Wijsheid slaat voor Imre de brug tussen zijn behoefte om te preken over een mooiere wereld en zijn achtergrond als trainer

 

Jan Reinder Rosing

Als Europees Kampioen debatteren rolde Jan Reinder het trainersvak in. Hij richtte een bedrijf op en publiceerde De Debatwijzer. Hij vreesde de rest van leven met overtuigen bezig te zijn en werd diplomaat. Hij werkte voor Nederland en de Europese Unie en diende onder meer in Turkije en Brussel. De Wijsheid bleef echter trekken. Hij verdiepte zich in de wijsbegeerte, radicale eerlijkheid en verbindende communicatie en haalde een coachingscertificaat. Maar bovenal bleef hij mediteren. Hij vond weinig antwoorden maar wel een aantal rake vragen. 

Ook verbonden aan Project Wijsheid

Henrik Looij

Henrik droomt van boomhuizen, duurzame meubels en een zijn met de natuur. Hij droomt van liefde, een herberg in Zweden en een wereld die draait op duurzame energie. Maar Henrik dróómt niet alleen, hij doet het ook. Door consequenties te verbinden aan zijn idealen, geeft hij daarmee menig cursist (en trainer) een ongemakkelijk gevoel. Gelukkig is Henrik niet gehecht aan zijn mening of aan resultaten. Veel cursisten verlaten zijn sessies met een grote dadendrang.

 

Eerlijk

omdat iedereen het recht heeft om uit te komen voor wie zij is, om transparant te zijn. 
 

Empathisch

omdat de wereld al genoeg conflict, onbegrip en uitsluiting kent.
 

Genuanceerd

omdat de wereld complex is, oneliners en oppervlakkige argumenten de lading niet dekken en we er samen uit moeten zien te komen.