Agenda

Hoop, Humor en Herstel

Werken aan een veilige basis met Hoop, Humor en Herstel
Wil jij een dag aan de slag met een heel anders perspectief op teameffectiviteit? Ben jij niet vies van een beetje provocatieve coaching? En wil jij meer leren over mensen weer bij elkaar brengen als er iets is voorgevallen? Dan is deze dag voor jou. In deze workshop oefen je een dag lang met het creëren van een veilige basis: een context die zowel steunt als uitdaagt. En een veilige basis is wat veel mensen, zeker in deze tijd, zo hard nodig hebben. Hoop, humor en herstel zijn bouwstenen die helpen de veilige basis vorm te geven

Hoop omdat wij leven in een tijd waarin de hoop op een waardevolle en zinvolle toekomst voor veel mensen onder druk staat. Daarbij deelt het persoonlijk en werkend leven aan veel mensen tikken uit die die hoop kan doen smelten. In zo’n wereld is het belangrijk om hoop uit te stralen en over te dragen. Niet in de zin van ‘het valt allemaal wel mee’ maar in de zin van: ‘wanneer we er met z’n allen onze schouders onder zetten, is er vast wat moois van het leven te maken.

Humor is de broodnodige smeerolie bij het ontwikkelen en in stand houden van een veilige basis. Onder meer door provocatieve begeleiding en coaching in te zetten. Daarbij staat het liefdevol ontregelen van gedrag centraal waarmee mensen zichzelf en anderen in de weg zitten. Met een milde glimlach en een warm hart zadelt de provocatieve begeleider mensen op met een ongemakkelijk gevoel omdat hij weet dat ongemak een voorwaarde is om tot werkelijke gedragsverandering te komen.

Herstel staat voor de herstelgerichte manier van werken wanneer er conflicten ontstaan op een veilige basis. Herstelrecht vindt zijn oorsprong in de Maori gemeenschap in Nieuw Zeeland en brengt na conflicten daders en slachtoffers samen om de schade en de hoop te herstellen.

Deze sessie wordt verzorgd door Johan Vlasblom. Als handelsreiziger in Hoop, Humor en Herstel draagt hij via workshops, trainingen en verhalen bij aan de ontwikkeling van een veilige basis bij organisaties, teams en groepen. Hij laat jullie graag kennismaken met deze heerlijke levensfilosofie en werkwijze.

Johan heeft een groot hart en een al net zo groot relativeringsvermogen. Met een losse stijl, wars van conventies, en met een enorm gevoel voor humor maakt hij er altijd wel een feest van. Zijn oprechte betrokkenheid en scherpe blik zorgen er tegelijkertijd voor dat de zaak niet ontspoort. Ook in een-op-een adviesgesprekken maakt hem dat – gecombineerd met zijn vakkennis – een prettige en betrouwbare gesprekspartner.

Schrijf je dus vooral in voor een interactieve en intensieve dag waarin veel gelachten wordt!


Ik schrijf me in voor / I register for:

Hoop, Humor en Herstel

Datum

17 feb 2023

Tijd

10:00 - 17:00
Astare Academie

Plaats

Astare Academie
Lange Nieuwstraat 50, Utrecht

Trainer(s)

Johan Vlasblom

Kosten

Donatiebasis