Agenda

Leiderschap met Lef

Leiderschap met Lef

Als leider heb je een behoorlijke dosis lef nodig: het lef om je uit te spreken als het spannend wordt. Het lef om ‘nee’ te zeggen tegen de mensen boven jou. En het lef om jezelf te blijven binnen de organisatiecultuur. Maar lef is niet een kwaliteit die zomaar ontstaat. Lef is een resultaat van verbinden, goed voor jezelf zorgen en blijven reflecteren.

Verbinden: In onze visie brengt een goede leider zichzelf mee naar het werk. Dit betekent dat zowel hoofd, hart als buik welkom zijn. In het hart zit het verlangen, waar jij energie van krijgt en jouw gevoelens. In je buik zit je kracht, maar ook je grens. En in het hoofd wordt het praktisch gemaakt en zit de nuance. Zodra we een deel van onszelf afscheiden gaat het mis.

Hoe spannend is het als leider om deze drie delen mee te nemen als dit niet vanzelfsprekend is. Durf jij jezelf nog bloot te geven in een moeilijk gesprek? Durf jij ‘nee’ te zeggen tegen jouw leidinggevende? Of durf je een visie op tafel te leggen waarvan je niet weet hoe die ontvangen zal worden? Daar heb je lef voor nodig.

Goed voor jezelf zorgen: Een leider dient over te hebben. Als jij niks over hebt kan jij er niet voor je team zijn. Of erger nog, dan ga je halen bij je team. Het is wat ons betreft veel te makkelijk om te zeggen dat je helemaal ten dienste staat van je team. Goed voor jezelf zorgen is namelijk besmettelijk. Voor je het weet gaat je team het ook doen. Heel prettig, ook voor jou. Maar ook hier is weer lef voor nodig: ik ben leider en ben na acht uur niet bereikbaar. Ik ben leider en werk vier dagen per week. Ik ben leider en zeg hier ‘nee’ tegen, omdat het niet bij mij past.

Reflecteren: Hoe vaak blok jij een uur in je agenda om niks anders te doen dan met je benen op je bureau in de verte te staren? Als we deze vraag stellen, gaan er heel weinig handen omhoog. Terwijl de leiders die wij tegenkomen onwijs behoefte hebben aan reflectie. En naast reflectie is oefening ook belangrijk. Als je geen nieuwe dingen probeert krijg je hetzelfde resultaat en verval je in oude patronen.

We vragen je daarom het lef te hebben om op 15 juni je agenda schoon te vegen en een dag met ons te reflecteren op en te oefenen met jouw leiderschap. Waarom je dat zou doen?

  • Omdat dit een ervaringsgericht programma is waardoor je met nieuwe inspiratie en inzichten weer naar werk gaat
  • Omdat Hermien van Triest, Miriam Kristalijn en Jan Reinder Rosing samen meer dan 60 jaar aan ervaring hebben met het begeleiden van teams en individuen
  • Omdat je gelijkgestemde leiders ontmoet die ook willen reflecteren

Het wordt trouwens niet alleen een comfortabele dag. We gaan ook aan de slag met emoties en het lichaam. Maar gelukkig is er tijdens de dag genoeg ruimte voor lol om het ook ‘licht’ te houden.

We organiseren deze dag op donatiebasis. De opbrengst gaat naar  de Yiriwaa Foundation die zich inzet voor toegang tot onderwijs voor kinderen in Afrika. Waarom wij deze dag organiseren? Omdat we er heel veel zin hebben om met zijn drieën een dag lang met dit thema aan de slag te gaan. Heb je zin om aan te sluiten? We hopen het!


Ik schrijf me in voor / I register for:

Leiderschap met Lef

Datum

15 jun 2023

Tijd

10:00 - 17:00
Astare

Plaats

Astare
Lange Nieuwstraat 10, Utrecht

Kosten

Donatiebasis