Agenda

Mini-lente-retreat

Leven in aandacht en blijdschap

Onze mini-lente-retreat is een heerlijke middag om te oefenen met ‘aandacht in het moment’. In plaats van onrust in je hoofd en vervuld te zijn van wat er misschien komen gaat of wat er was; richten we ons op de wijsheid van het nu en het verlangen van je hart.

We zijn heel blij dat deze middag wordt begeleid door Florus Kruyne, mindfulnesstrainer, ervaren “beginner” in meditatie (Vipassana traditie) en spiritueel geïnteresseerd mens, vooral in de verbinding tussen de wijsheidstradities van christendom en boeddhisme. Hij was tot voor kort predikant en geestelijk verzorger.

“Uiteindelijk zoeken alle wezens naar geluk. Het verlangen naar geluk is de belangrijkste drijfveer in de wereld” – Lama Yeshe

In de boeddhistische traditie is er sprake van een diepgaande samenhang tussen leven met aandacht en gelukkig zijn. We kunnen er lang en breed over praten, maar dat gaan we niet doen. We gaan vooral mediteren, dat is oefenen om met onze aandacht in het moment te zijn en te blijven. En een beetje praten, onderzoeken en stil staan bij wat ons gelukkig maakt en wat dit met aandacht te maken heeft.

Kom mee genieten van een bijzondere en ontspannen middag!

Dit evenement organiseren wij samen met onze vrienden van de Astare Academie.


Ik schrijf me in voor / I register for:

Mini-lente-retreat

Datum

25 mrt 2022

Tijd

13:30 - 16:30
Astare Academie

Plaats

Astare Academie
Lange Nieuwstraat 50, Utrecht

Kosten

Donatiebasis