Agenda

Moreel Leiderschap

De uitdagingen van Moreel Leiderschap

Dat leiders te maken hebben met morele dilemma’s is niet nieuw. De mate waarin leiders met dit thema worstelen is dat wel. De dilemma’s rondom COVID-19 liggen achter ons, maar daar zijn vele andere dilemma’s voor in de plaats gekomen: Hoe handel je wanneer je constateert dat jouw persoonlijke waarden op gespannen voet (lijken te) staan met die van de organisatie waar je werkt, bijvoorbeeld als het gaat om het conflict in Gaza? Of als het gaat om vliegen voor het werk? Of de diversiteit & inclusieagenda? Voor sommige mensen gaat deze veel te ver en voor anderen zijn we nog amper begonnen! En hoe bereid ben je werkelijk om je te verdiepen in de politieke voorkeuren van anderen?

Het appèl om een kant te kiezen en je uit te spreken voelt soms groot. En eenmaal gekozen kan het lastig zijn om nieuwsgierig te blijven naar andere perspectieven en je eigen niet-weten.

Moreel leiderschap vraagt nu dus iets anders van ons. Allereerst vraagt het van ons dat we durven luisteren naar de verschillende stemmen in onszelf en dat we deze kunnen plaatsen in onze eigen levenslijn. Daarnaast vraagt het van ons dat we bereid en in staat zijn om in de opvattingen van anderen de onderliggende waarden en principes te herkennen. En op basis daarvan in gesprek durven gaan.

Dit is geen gemakkelijke opgave maar je kan hier veel van leren. En misschien kun je zelfs plezier krijgen in deze gesprekken.

Aan het einde van deze dag weet je meer over:

🌱 De essentie van moreel leiderschap en waarom het cruciaal is in de moderne zakelijke wereld.
💡 Hoe je een ethische cultuur kunt bevorderen binnen jouw team of organisatie.
🤝 Effectieve communicatie en het bouwen van vertrouwen tussen leiders en teamleden.
🔍 Het herkennen en omgaan met morele dilemma’s op de werkplek.
🚀 Praktische strategieën om jouw moreel kompas te versterken en te gebruiken in leiderschapsbeslissingen.

Of je nu een doorgewinterde manager bent of aan het begin van je leiderschapsreis staat, deze workshop biedt waardevolle inzichten en tools die je direct kunt toepassen.

Over ons

Hermien van Triest, Miriam Kristalijn en Jan Reinder Rosing begeleiden al jaren groepen leiders op gevoelige thema’s. Een keer per jaar komen ze een dag samen om een thema dat hen boeit verder uit te diepen en om te delen wat zij op dat thema hebben geleerd. Hermien van Triest was directeur personeel en organisatie bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken voordat ze DARE oprichtte om te werken aan de modernisering van de organisatiecultuur. Miriam Kristalijn werkt al meer dan 16 jaar als adviseur bij Ardis en begeleidt organisaties in de publieke sector. Jan Reinder Rosing begon in de overtuigingskracht, werkte toen 11 jaar als diplomaat en richt zich nu op empathie.

Heel praktisch

We organiseren deze dag op donatiebasis. De opbrengst gaat naar  de Yiriwaa Foundation die zich inzet voor toegang tot onderwijs voor kinderen in Afrika. Waarom wij deze dag organiseren? Omdat we er heel veel zin hebben om met zijn drieën een dag lang met dit thema aan de slag te gaan. Heb je zin om aan te sluiten? We hopen het!


Ik schrijf me in voor / I register for:

Moreel Leiderschap

Inschrijven

Beschikbaar Tickets: 27
Het ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

14 jun 2024

Tijd

10:00 - 17:00
Astare Academie

Plaats

Astare Academie
Lange Nieuwstraat 50, Utrecht

Kosten

Donatiebasis