Agenda

Radicale Empathie in de praktijk

Project Wijsheid biedt met enige regelmaat workshops Radicale Empathie aan. Het is natuurlijk hartstikke leuk om in een vertrouwde trainingssetting aan de slag te gaan met het thema empathie.

Maar om vervolgens empathisch te reageren op je partner die al drie dagen een pestbui heeft? Of je baas die een micromanager is? Of om jezelf niet te veroordelen na die ‘stomme fout’. Dat is hele andere koek. En daarmee gaan we aan de slag in deze workshop.

We gaan geen nieuwe theorie behandelen maar onze kennis van de empathie en Geweldloze Communicatie verdiepen. En dat vergt oefening. In deze sessies leren we om beter te observeren. Subtieler te voelen. Ons beter bewust te worden van onze behoeften. En helderheid te krijgen over de verzoeken die bij ons leven, zowel ten aanzien van de ander als ten aanzien van onszelf.

En misschien ontdekken we dan wel hoeveel we gemeen hebben met de mensen om ons heen. Door de verhalen van anderen kunnen we onze eigen verhalen een plek geven en ervaren we samen de kwetsbaarheid van het menszijn. En voor je het weet ga je jezelf herkennen in je partner (inclusief pesthumeur), ontdek je de micromanager in jezelf of krijg je ineens waardering voor jezelf. Stel je eens voor.

Het wordt een verbindende middag en een hele mooie gelegenheid om eens stil te staan bij wat er in jouw leeft. Je bent van harte welkom.

Dit evenement organiseren wij samen met onze vrienden van de Astare Academie.

 


Ik schrijf me in voor / I register for:

Radicale Empathie in de praktijk

Datum

13 feb 2022

Tijd

13:00 - 16:00
Astare Academie

Plaats

Astare Academie
Lange Nieuwstraat 50, Utrecht

Kosten

Donatiebasis