Agenda

Radicale Empathie voor Professionals

Waarom Radicale Empathie?
Hoe zou mijn leven er uit zien als ik radicaal voor empathie zou kiezen? Dat er een balans is tussen ik, jij en wij. Wat zou dit betekenen voor de mensen om mij heen? En hoe kan ik dit toepassen in mijn werk?

Dat zijn drie van de vragen die centraal staan tijdens deze dag. We dagen we deelnemers uit om voor empathie te kiezen, om te (leren) luisteren naar de behoeften van jezelf en die van de ander. Bereid je voor op een leerzame en confronterende tijd.

Resultaat
Na deze training

  • Kan je in het contact met anderen makkelijker schakelen tussen gevoel en inhoud
  • Weet je een betere balans te vinden tussen ik, jij en wij. Sommige mensen leren meer op te komen voor hun eigen behoefte terwijl andere juist leren om meer ruimte te laten voor de ander
  • Kan je beter omgaan met triggers en de emoties van anderen
  • Heb je meer inzicht in je eigen behoeften en kan je deze helderder communiceren
  • Ben je beter in staat om tot overeenstemming te komen met een andere partij
  • Kan je beter omgaan met conflict

Datum
24 januari 10h00 – 17h00

Werkwijze
Deze workshop is actiegericht, persoonlijk en praktisch.

  1. Actiegericht – verwacht geen lange powerpoint decks of colleges. We gaan veel doen en oefenen zodat je je vaardigheden scherpt en je visie verder ontwikkelt.
  2. Persoonlijk – empathie ontwikkel je door eerlijk naar jezelf te kijken. Daarbij gaat het ook over kwetsbare thema’s.
  3. Praktisch – het doel is om te zorgen dat jij empathischer wordt in je werk en in je leven. De echte training vind dan ook plaats in je leven.

Praktische zaken

Dit programma vind plaats op donatiebasis. Halverwege de dag serveren wij een simpele plantaardige lunch. En heel leuk om dit weer samen te doen met de vrienden van de Astare Academie.

Over de trainers

Henrik Looij
Henrik droomt van boomhuizen, duurzame meubels, CO2-opslag en een zijn met de natuur. Hij droomt van liefde, een herberg in Zweden en een wereld die draait op duurzame energie. Maar Henrik dróómt niet alleen, hij doet het ook. Door consequenties te verbinden aan zijn idealen, geeft hij daarmee menig cursist (en trainer) een ongemakkelijk gevoel. Gelukkig is Henrik niet gehecht aan zijn mening of aan resultaten. Veel cursisten verlaten zijn sessies met een grote dadendrang en lage verwachtingen.

Jan Reinder Rosing
Als Europees Kampioen debatteren rolde Jan Reinder het trainersvak in. Hij richtte een bedrijf op en publiceerde De Debatwijzer. Hij vreesde de rest van zijn leven met overtuigen bezig te zijn en werd diplomaat. Hij werkte voor Nederland en de Europese Unie en diende onder meer in Turkije en Brussel. De Wijsheid bleef echter trekken. Hij verdiepte zich in de wijsbegeerte, radicale eerlijkheid en verbindende communicatie en haalde een coachingscertificaat. Maar bovenal bleef hij mediteren. Hij vond weinig antwoorden maar wel een aantal rake vragen.

 


Ik schrijf me in voor / I register for:

Radicale Empathie voor Professionals

Datum

24 jan 2024

Tijd

10:00 - 17:00
Astare Academie

Plaats

Astare Academie
Lange Nieuwstraat 50, Utrecht

Trainer(s)

Jan Reinder & Henrik