Agenda

De Reis van de Held

Jan Reinder begeleidt al jaren ervaringsgerichte workshops waarin hij vooral vragen stelt. Maar hij heeft ook een verhaal te vertellen. En dat verhaal gaat over de Reis van de Held.

De Reis van de Held is een verhaalsstructuur die in verschillende tijden en in verschillende culturen wordt gebruikt om iets wezenlijks te vertellen over de menselijke conditie. Joseph Campbell heeft de structuur neergezet en die is vervolgens verder uitgewerkt door onder meer Christopher Vogler, Manfred van Doorn en Maureen Murdock.

In de westerse wereld zijn we geneigd om verhalen te factchecken. Maar als we in plaats daarvan de poezie van het verhaal tot ons laten spreken leren we iets wezenlijks over de beweging van de ziel in ons.

De Reis van de Held kan ons helpen om een avontuur te beginnen en een beproeving te doorstaan. Het kan ons helpen om begrip te hebben voor een ander en meer te kunnen genieten van de rol die we op dit moment in ons leven spelen. Het kan ons helpen om zicht te krijgen op het grotere verhaal in ons leven om dat vervolgens los te laten. En het kan ons helpen om meer te leren genieten van verhalen.

Maar dit wordt een ander soort workshop dan je gewend bent van Project Wijsheid. Jan Reinder gaat een paar uur lang met je in gesprek over de symboliek in heldenverhalen en in jouw leven.

Je bent van harte welkom om mee te genieten.


Ik schrijf me in voor / I register for:

De Reis van de Held

Datum

15 sep 2023

Tijd

10:00 - 17:00
Astare Academie

Plaats

Astare Academie
Lange Nieuwstraat 50, Utrecht
Jan Reinder

Trainer(s)

Jan Reinder

Kosten

Donatiebasis