Agenda

Systeemdenken

Hoe ontrafel je patronen in teams?

In teams tref je regelmatig situaties aan die de meeste mensen graag willen vermijden: situaties vol ambiguïteit, onzekerheid, spanning en strijd. Als je je hier als leidinggevende of als teamcoach regelmatig in begeeft en je graag wil bijdragen aan een oplossing, dan vraagt dit nogal wat van je. Hoe blijf je present, alert en beschikbaar voor iedereen zonder jezelf te verliezen? Hoe hanteer je je eigen emoties en oordelen die het onbevangen handelen wellicht in de weg zitten? Als jij deze vragen herkent, wees welkom op 30 september bij deze dag over Systeemdenken.

Wat is het Systeemdenken?

Het systeemdenken richt zich op wat er tussen mensen speelt. Een team, een organisatie wordt daarin ‘het systeem’ genoemd. In het systeem wordt niet gezocht wordt naar problemen maar naar patronen. En bepaalde methodieken helpen om de patronen boven water te krijgen. De inzichten helpen bij het vinden en creëren van een nieuw beter werkend systeem. Niet door ingrijpend te veranderen, maar door kleine zaken anders te doen. Het systeemspel is een methode om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het systeemdenken en het te vertalen naar je eigen team.

Je leert het systeemdenken kennen aan de hand van een spel en een casus. ​Na afloop krijg je het spel mee naar huis. Het spel bevat o.a. vier kaarten met systemische inzichten, waardoor je een compact overzicht hebt van een aantal systeemprincipes.

Over Lonneke

Deze sessie wordt verzorgd door Lonneke Zwinkels van Motifactory. Lonneke is een ervaren trainer, teamcoach en organisatieadviseur. Maar ze is vooral een heel leuk mens. Jan Reinder ontmoette haar op de PABO en was onder de indruk van haar warmte en interesse in mensen. En nu verzorgt ze deze sessie voor de gemeenschap van Project Wijsheid. Zorg dat je erbij bent!

En ook deze sessie organiseren we weer in samenwerking met onze vrienden van de Astare Academie.


Ik schrijf me in voor / I register for:

Systeemdenken

Datum

30 sep 2022

Tijd

10:00 - 16:00
Astare Academie

Plaats

Astare Academie
Lange Nieuwstraat 50, Utrecht

Trainer(s)

Lonneke Zwinkels

Kosten

€39,50 onkosten (kosten voor inkoop van het spel) + donatiebasis