Agenda

School van ZIN

We organiseren 4x per jaar de school van ZIN, een middag voor de community van Project Wijsheid waarin we doen waar we zin in hebben, maar ook om na te denken over wat zinnig is.

Het is een plek om wijsheid te ontwikkelen, te bezinnen, te verbinden en samen te zijn. In een ontspannen setting kun je, reflecteren over de zin van je leven, ontspannen en opladen, inspiratie opdoen en je talenten ontwikkelen. Kortom, onze ideale zondag! Voel je vrij om aan te sluiten.

Uit onderzoek blijkt dat gelukkige mensen betekenisvolle relaties en betekenisvol werk hebben. De School van Zin is daarom een platform waar je samen met anderen met open geest en warm hart nadenkt over de zin van je bestaan. Het is een platform voor levenskunst, waarin je jezelf steeds weer blijft uitdagen om je te ontwikkelen en verbinden. De middag bestaat uit 4 delen:

Deel 1 – 13u00-14u00: Wijsheidsontwikkeling in stilte
Een misschien onderschat element van wijsheidsontwikkeling is simpelweg de tijd nemen om iets te bestuderen en je talenten te ontwikkelen. Als er iets is waar wij energie van krijgen, is het om nieuwe dingen te leren en ons te voeden met nieuw inzicht en ervaringen. Wij willen je hiermee de ruimte bieden om een uur lang te focussen op iets wat je heel graag zou willen leren en normaal nooit aan toe komt.

Vorm: Neem je favoriete boek (vol levenswijsheid) mee, kruip in een hoekje en gun jezelf de tijd om iets nieuws te leren. Of, bestudeer een taal, wiskunde of filosofie, teken of schilder, mediteer; als je maar de tijd neemt om je te ontwikkelen op iets wat je waar je hart naar verlangt met een heerlijke kop thee en rustige muziek op de achtergrond.

Wat is de zin? Leren, ontwikkelen, focussen, ruimte creëren voor je talenten en interesses, wijsheid ontwikkelen, jezelf polijsten

Deel 2 – 14u00-15u00 Bezinningswandeling
Geen zin in studie? Sluit dan om 14.00u aan voor de bezinningswandeling.

Vorm: Met een partner en een prikkelende vraag van ons op zak maak je een wandeling voor een bezinnend gesprek

Wat is de zin? Ontspannen, accepteren, herijken, perspectief geven en krijgen

Deel 3 – 15u00-16u00 Verbinden
Na de bezinningswandeling is er de gelegenheid om te delen wat er bij je leeft. We delen ervaringen en leren van elkaars wijsheid. Eerlijkheid, openheid, begrip en respect staan centraal.

Vorm: delen wat er bij je leeft (als je wil)

Wat is de zin? Verbinden, ruimte geven, luisteren, openheid, herkennen en erkennen, empathie en compassie oefenen

Deel 4 – 16u00-17u00 Ontspannen
Aan het eind kan wie wil, blijven om gewoon ouderwets samen te zijn. Er is gelegenheid om inspiratie te delen, muziek te maken of luisteren, te dansen, sport en spel een inspirerende film kijken of waar je ook zin in hebt.

Wat is de zin? Plezier en verbinding

Datum

13 feb 2022

Tijd

13:00 - 17:00

Kosten

Kosteloos

Locatie

Utrecht
Categorie